Derfor er køkkenet det vigtigste rum i huset – og derfor skal du tage vare om det

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I dag er vi så hurtige til at sidde og kigge ned i en skærm. Det kan enten være på telefon, på tablet eller på en TV-skærm. Du kan sikkert allerede nikke genkendende. Men der er ét sted, hvor skærmen ikke er i centrum – og det er i køkkenet.

 

Rummet, der samler familien

Hvis du er en del af en familie med børn eller unge, så ved du nok også, hvor svært det kan være at komme til at få en god samtale hele familien samlet. Vi har alle så travlt med hver vores ting, og pludselig kan en uge være gået, uden der er blevet talt meget på tværs af relationer. Det er her køkkenet kommer ind i billedet: Det er rummet, hvor man ikke længere sidder og kigger hjernedødt ned i en skærm, for det er omkring spisebordet, man samler sig og taler om, hvordan dagen er gået. I sætter jer med stor sandsynlighed bagefter bag en TV-skærm og ser, hvad der foregår der, og inden det, har de der ikke har hjulpet med madlavningen sikkert også kigget ned i en skærm. Men ikke omkring spisebordet. Her er det nærmest en hellig tid, hvor telefoner ofte er forbudt, og man kigger ikke på din telefon, selv hvis den siger en lyd.

 

Rummet, der lægger op til fællesskab

Hvor samler I jer henne, når I er sammen som familie? Sikkert omkring TV-skærmen, hvor I sammen ser et program. Prøv i stedet for at få din familie til at hjælpe med madlavningen. Det behøves langt fra at være en sur pligt, og det kan være en aktivitet, I alle aktivt kan samles omkring. Lær dine små børn at slå æg ud, fortæl dem om processen, når man skal koge en kartoffel. Det er alt sammen nyttig viden, som du kan dele ud af. Det er naturligvis vigtigt, at man har et godt køkken, hvor der er plads til alle. Du kan finde gode køkkenobjekter hos Nyvo.dk, og så kan du opleve, hvordan det er at have et fedt køkken, hvor alle kan være i.

 

Kom tættere på naturen

Når vi laver mad, så kommer vi tættere på noget af det naturlige. I en højteknologisk hverdag kan det synes som om, at alt underholdning kommer fra noget elektronisk, men i køkkenet kommer du tæt på det naturlige. Du mærker på en kartoffel, du dufter til smørret der smelter på en pande. Du bruger sanserne på en helt særlig måde.