Få øjnene op for anderledes trampoliner

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du hører ordet trampolin, så tænker du formentligt automatisk på de blågrønne, runde trampoliner, der står i rigtig mange haver rundt omkring. Nogle står på ben med net på, mens andre er gravet ned, så de ikke virker til at fylde så meget i haven, ligesom det giver en sikkerhed for, at man aldrig har ret langt ned at falde. Men der er også mange andre muligheder, og ligesom trampoliner findes i mange forskellige størrelser, så findes det altså også i forskellige former.

En firkantet trampolin er praktisk, fordi den nemt kan stå ind i et hjørne af haven, uden der ender med at være spildplads bag den. Ud over dens praktiske form, så ændrer oplevelsen af hop og spring på en firkantet trampolin sig også markant, og springene kan typisk blive væsentligt mere kraftige. Af samme årsag er trampoliner i forbindelse med gymnastik oftest firkantede. For en øvet springgymnast kan en firkantet trampolin altså være en stor fordel.

Forskellige varianter

Selv blandt de firkantede modeller er der mange forskellige at vælge imellem. Nogle af trampolinerne er specifikt målrettet mod at skulle graves ned, så de er mere diskrete, mens andre er på ben som den typiske havetrampolin ofte er. Det giver jer også muligheden for let at flytte på trampolinen, hvis I en dag beslutter jer for, at haven skal laves om.

Det anbefales altid at købe et sikkerhedsnet, hvis I investerer i en trampolin på ben, da I på den måde er bedre sikret mod et eventuelt uheld, hvis man hopper skævt og ender uden for selve trampolinen. Det gør sig især gældende her, hvor springkraften er stærkt forøget. Det er altid vigtigt at holde øje med anbefalingerne for de specifikke trampoliner, så den anbefalede maksimale belastning på trampolinen ikke overskrides, ligesom der aldrig bør være mange, der hopper samtidigt.