Køb det rigtige printerpapir

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad ville vi gøre uden papir? Bøger, aviser, fakturaer, loo roll – aldrig har et enkelt materiale været så mangfoldigt, så nyttigt og så uvurderligt. På trods af en astronomisk stigning i alle digitale ting, er papir en uundværlig vare som altid – især for dem, der er afhængige af trykning i hjemmet eller virksomheden. Faktisk er der i øjeblikket flere papirvariationer end nogensinde før, noget der ofte gør det vanskeligt at købe tingene. For at hjælpe dig med at bestemme, hvilket printerpapir der passer til dig, har vi sammensat denne specialiserede købsguide, der indeholder oplysninger om forskellige papirtyper og specialfunktioner, du skal overveje, før du køber.

Papirtyper

Mat papir: Det mest almindeligt anvendte printerpapir; matpapir er kendetegnet ved sin kedelige, lystløse belægning og glatte overfladefinish. Takket være tekstur og absorption af matpapir tørrer blæk hurtigt på overfladen – hvilket reducerer risikoen for udstødninger og pletter.

Glanset papir: Belagt i en højglanspolymer giver blanke printerpapirer rig, levende farve og upåklagelig detalje – hvilket gør dem til et fremragende valg til udskrivning af skarpe fotografier i fuld farve. Ulempen med blankt papir er, at blæk har en tendens til at tørre langsomt på overfladen, hvilket øger sandsynligheden for udtværinger og udstrygninger.

Lys hvidt papir: Selvfølgelig er standardkopipapir hvidt, men det er ikke så hvidt som lyst hvidt papir. Dette specialudviklede papir har en ikke-tekstureret overflade og en strålende hvid belægning – hvilket gør det perfekt til professionel, virksomhedsmæssig brug, når du har brug for mere image og tekstdefinition.

Belægning

Mens nogle printerpapirer forbliver rå og ubelagte, overtrækkes andre i et specielt polymerlag – som bruges til at give materialet dets specifikke egenskaber. Afhængigt af dit specifikke udskrivningsprojekt, skal du vælge det overtrukne printerpapir, der passer til dig – hvad enten det er blankt, glat eller mat.