Lav det perfekte hjemmekontor i dit nye hjem

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du har købt et nyt hus, og er efterhånden færdig med at gøre det til dit nye hjem. Men der er stadig et par rum, der ikke er blevet færdiggjort. En af dem er hjemmekontoret, fordi du ikke lige er nået til at skabe et overblik over, hvad det skal indeholde udover et skrivebord, en kontorstol og din bærbare. Her får du lidt inspiration til, hvad du bør gøre for at få det bedst mulige hjemmekontor.

En af de vigtigste ting er, at du har naturligt lys i dit kontor. Dette bør du selvfølgelig supplere med et godt, blødt lys fra en lampe, til de tidspunkter på året hvor sollyset ikke varer så længe. Hvis lyset er for skarpt, kan det være dårligt for dine øjne, når du skal side i det, lang tid ad gangen.

Redskaberne skal være i orden

Efter du har fået styr på belysning, så er det næste at sørge for, at du har værktøjerne, der er nødvendige. Kontorstol og skrivebord giver lidt sig selv. Herefter kan det være rigtig smart at have en stationær skærm, som du kan koble din bærbare op til, samt et keyboard og en mus. Det er bare bedre end at sidde og bruge keyboard og mousepad på din bærbar specielt, hvis du har en ekstra skærm.

Med den ekstra skærm kan du bruge ”udvid”-funktionen på din bærbar og have forskellige ting kørende på din stationære skærm og på din bærbares skærm. Det er tit en rigtig stor hjælp til mange opgaver, så man ikke skal tabbe imellem flere programmer.

Udover nogle af disse livskvalitetsforbedrende værktøjer kan du med fordel have et whiteboard, en flipover eller anden form for tavle, som du kan bruge til at brainstorme ideer på.

Og sidst men ikke mindst er det selvfølgelig klart, at du har behov for et godt internet, så du ikke sidder, og er nødsaget til at internetdele fra din smartphone og har problemer med forbindelse eller lignende.

Vigtigt at du er komfortabel

Med orden på alle redskaberne kommer den sidste, men også vigtigste pointe. Du skal være komfortabel i dit kontor, både fysisk og mentalt. Første punkt på den orden er dit skrivebord og dernæst din kontorstol. Du skal sørge for, at dit skrivebord er i den rigtige højde i forhold til, hvordan du sidder.  I virkeligheden burde du investere i et ergonomisk skrivebord, der kan højdejusteres op og ned, så du har mulighed for at stå op og arbejde i løbet af din arbejdsdag.

Ergonomi er nemlig vigtigt. Den kommer også i spil i forhold til punkt to: Find en kontorstol. Du skal have en kontorstol, der giver dig komfortabel støtte i ryggen, da du ellers nemt kan få ondt i ryggen eller andre skavanker, når du sidder der en hel arbejdsdag. Endelig kan det også være en fordel, at du indretter dit kontor med nogle varme farver og eventuelt lidt kunst i en eller anden form, så dit kontor føles indbydende og motiverende.