Sådan bygger du et gyngestativ

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Foråret er landet, i hvert fald hvis man kigger i kalenderen. Det betyder også, at sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvis det er én ting der hænger sammen med sommeren, så er det en masse udeliv, ikke mindst hvis der er børn i familien. Har i en have, er der en god chance for, at I allerede har et gyngestativ eller en gynge i et træ. Hvis I ikke har, men overvejer at få det, så finder du her en nem guide til hvordan du selv kan bygge et.

Det skal du bruge

  • Stolper eller rundstokke der er minimum Ø 10 – cm gerne tykkere. – kan købes i trælaster, Silvan og lignende
  • Skruer, møtrikker, spændeskiver (størrelsen afhænger af tykkelsen på stolper/rundstokke) – kan købes i trælaster, Silvan og lignende
  • Karabinhager – kan købes i trælaster, Silvan og lignende
  • Tov – kan købes i trælaster, Silvan og lignende
  • Gynge – kan eksempelvis købes her

Sådan gør du

Fremgangsmåden afhænger af typen af gyngestativ du vil lave. Det kan laves helt standard med to stolper i jorden og en overligger. Dette kræver, at stolperne bliver gravet meget dybt og gerne støbt ned i jorden for at sikre, at de står helt sikkert, og ikke risikerer at falde sammen om ørene på dit barn, hvilket selvsagt kan være livsfarligt.

Der er mange der vælger løsningen som ses på billedet her, hvor man laver to store A’er af stolperne, der er de bærende elementer, og så en overligger på disse. Ved at lave denne form for konstruktion, får man et stativ, der er langt mere sikkert. Det er dog stadig en god og fornuftig ide, at gave stolperne lidt ned, så de ikke risikere at glide 50-60 cm er rigeligt til at sikre stabilitet. Det er dog vigtigt at du husker at stampe jorden godt, der hvor du graver dem ned.

Du kan finde en masse udførlige guides til hvordan man laver det, og hvis man vil kaste sige over det.