Typehuse er de nye murermestervillaer

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Overskriften på dette indlæg vil nok kunne få nogen til at løfte øjenbrynene en smule, ikke desto mindre er der en vis sandhed i udsagnet. For et lille årti siden var murermestervillaer blandt de mest eftertragtede typer af boliger på de danske boligmarked. Der er stadig mange, der efterspørger dette, men der er en ting, der virkelig har vundet frem i løbet af de seneste godt ti år, og det er typehuse.

Der er mange, der ser store fordele ved at flytte ind i et helt nyt hus, hvor alt er nyt, og hvor man ved at energimærkningen er i orden og at alting bare fungerer. Der er nogen der mener at typehuse mangler charme og historie, men samtidig er det også mange der godt kan lide tanken om, at det netop ikke har boet nogen inden dem, og at det dermed er helt deres eget.

Typehusenes udvikling

Da typehusene begyndte at vinde frem, var mulighederne meget få, og det var egentlig også der de fik deres navn, som måske har en lidt negativ klang i dag. For tidligere har der måske en håndfuld muligheder eller lidt mere, når det kom til at bestemme, hvordan huset skulle indrettes. Det betød at de kunne laves uhyre billigt, da der ikke var så mange kombinationer, der skulle tages stilling til.

I dag er mulighederne nærmest uendelige, og det er nærmest kun fantasien der sætter grænser, for hvordan man vil have det. Om det skal være vinkler, flere etager, dobbelthuse eller noget helt fjerde, så er det muligt.

Herunder kan du se et par eksempler på typehuse fra Bernt-Nielsen, hvor det første billede er en af de typer, som der er mange er efterspørger i øjeblikket, mens det andet nok mere er det, de fleste forbinder med et typehus. Dette siger noget om, at mulighederne er blevet enorme, hvilket også har været med til at få efterspørgslen til at eksplodere.