Vedligehold boligen

tagrensning

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Inden længe er der sommer og det betyder at det er ved at være tiden for at komme ud i haven. Mange menneskers glæder sig til denne tid på året og for manges vedkommende kribler det i fingrene for at komme i havnen. Ligeledes får mange løst til at vedligeholde huset og gå igang med mindre projekter. En ting som mange kaster sig over er maling af rækkehærk eller maling af huset, dog er husets tag klart en af de mest vigtige ting at vedligeholde. Der findes mange former for vedligeholdelse af husets tag, en almindeligt tagrens, algebehandling eller måske bør man overveje at male taget. Vi giver en kort guide til at vedligeholde boligen

Vedligeholdes af boligen koster mange penge og der bør sættes cirka 10.000 kr af i budgettet årligt, til denne post. Det selvfølgelig afhængig af hvad der skal laves, men spørger man en bankmand, bør man sætte omkring 10-15.ooo kr. af til vedligeholdelse af huset årligt. Det kan være alt lige fra omlægning af haven, rensning af taget eller maling af huset. Mange af disse ting kan man gøre selv. I hvert fald kan man gøre forarbejdet til vedligeholdelsen. Hvis du vælger at få renset taget, enten med en almindelig omgang tagrens eller algebehandling er det en god idé at forberede små ting, som rensning af tagrende, rydde op i haven, samt lukke døre og vinduer inden arbejdet går igang.

Er din bolig gammel, bør du renovere mere

Det er primært ældre huse som kræver stor vedligeholdelse. På disse huse er det vigtigt du holder øje med træværket på huset. Det kan f.eks. være gavlbeklædning, vindskeder og tagudhæng, som ofte kan trænge til maling eller den helt store udskiftning. Ligeledes skal kloakkerne rundt om huset være vedligeholdt, samt rørinstallationerne til vand og varme. Det er dog vigtigt at man tjekker op på om forsikringen evt. dækker disse renoveringer. Tag et forårstjek rundt om huset og hvis du synes der er noget som ser ud til en kærlig hånd, og du mener at du ikke selv kan løse det, så få en fagmand ud og kigge tingene igennem.