Derfor skal du bruge en boligadvokat, når du køber fast ejendom

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er en kompleks affære at købe hus eller lejlighed. Der kan være mange forhold, man ikke lige er opmærksom på – simpelthen fordi man ikke kender økonomien og juraen bag ejendomshandel. Et hus eller en lejlighed er en ganske stor investering, så for den almindelige køber vil det være en stor fordel og tryghed at få rådgivning af en person, der er specialiseret i handel med fast ejendom – nemlig en boligadvokat.

En boligadvokat tilgodeser købers interesser

Som køber er det værd at huske, at en ejendomsmægler kun handler på vegne af sælgers interesser. En boligadvokat er derimod en uvildig juridisk rådgiver, der særligt bistår køberen. En boligadvokat er uafhængig af både sælger og mægler samt forsikringsselskaber, banker og lignende. For en kommende boligejer, og måske endda førstegangskøber, er det en stor hjælp at have en boligadvokat ind over forhandling af pris og vilkår. Når man sætter en boligadvokat til at bistå sig i forbindelse med handlen, overgår ansvaret til advokaten. Det betyder, at skulle noget gå skævt i forbindelse med fx servitutter, forsikring eller lignende,  så er det advokatens lovpligtige ansvarsforsikring, der dækker et evt. tab.

Rådgivning og gennemgang af alle dokumenter til fast pris

De fleste boligadvokater har en fast pris for rådgivning i forbindelse med boligkøb. Advokatfirmaet Grotkjær Elstrøm har en fast pris på 7.600 kr. inklusiv moms for rådgivning i forbindelse med boligkøb. For den pris gennemgår boligadvokaten alle de dokumenter og forhold, der ligger til grund for handlen: tilstandsrapport, købsaftale, energimærkning, ejerskifteforsikring, en ejerforenings vedtægter, servitutter og meget mere. Det, du betaler for, er meget værd. Det er nemlig tryghed i dit boligkøb:

  • Du får kompetent rådgivning, der sikrer, at du er klar over, hvad du skriver under på.
  • Du skal ikke foretage dig noget, for boligadvokaten varetager dialogen med alle involverede parter.
  • Du skal ikke bekymre dig, for du kan helt undgå ubehagelige overraskelser.