Derfor skal du få lavet en tilstandsrapport

Mand låser dør op

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man er ude og lede efter nyt hus, så er det selvfølgelig vigtigt for mange at huset er i en ordentlig tilstand. Det er ikke altid til at se med det blotte øje, og derfor er det rart at kunne kigge i en tilstandsrapport. Det er dog ikke alle hussælgere som vælger at få lavet en tilstandsrapport, da de måske mener, at deres hus er i en ganske fin forfatning. Dette kan dog gå hen og blive en stor fejl, hvis der viser sig at være store skader på huset. Bestil en tilstandsrapport her i dag.

Husets tilstand er sælgers ansvar

Noget mange hussælgere ikke ved eller tænker over, når de sælger deres hus er, at de faktisk står med ansvaret for mange af husets skade 10 år ud i fremtiden. Så hvis der skulle komme en alvorlig skade på huset inden for de 10 år, så er det faktisk den tidligere ejer som skal stå for dette. Dette kan man dog hurtigt komme udenom ved at få lavet en tilstandsrapport, en elinstallationsrapport og et tilbud om en ejerskifteforsikring inden købsaftalen underskrives.

Mere sikkert for både sælger og køber

Det er altså klart en god idé at få lavet en tilstandsrapport, selvom det ikke er påkrævet. Men derudover kan det også være en god idé for køberen. Hvis man køber et hus uden at have fået en tilstandsrapport, vil det som nævnt herover være den tidligere ejer som står for eventuelle fejl og mangler. Disse fejl og mangler er ikke altid til at se med det samme, men hvis man som køber for lavet en tilstandsrapport umiddelbart efter overtagelsen, vil der måske dukke fejl og mangler op.

Huset er nemmere at sælge

Men tilbage til sælger. Som nævnt er det vigtigt for de fleste købere, at deres nye hjem er i god stand. Det er dog ikke altid til at vide, hvis der ikke bliver gennemgået en tilstandsrapport. Derfor vil mange potentielle kunder springe fra, hvis de ikke bliver præsenteret for en tilstandsrapport.

Leave a Response