Er dit hus forårsklar? Se her, hvad du skal gøre

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det milde vejr er over os, og det betyder, at det er ved at være tid til at få gjort huset klar til foråret — og der er masser at gå i gang med. Det er nemlig ikke kun udseendet, der skal have et løft i forbindelse med forårsrengøringen. Huset skal også vedligeholdes, og det er en god idé, hvis du giver dit hus samt have en ordentlig omgang minimum én gang om året.

Årlig vedligeholdelse af huset er nødvendigt

Bliver huset ikke vedligeholdt, vil det ende med, at det langsomt nedbrydes — og det er de færreste, der er interesseret i det. Derfor det altså helt obligatorisk med årlig vedligeholdelse, hvis du vil undgå store udgifter i forbindelse med at renovere huset.

Men hvad er det egentlig, du skal vedligeholde? Sådan helt konkret. Herunder finder du en tjecklist, som du kan bruge i forbindelse med forårsrengøringen og -vedligeholdelsen.

Gør huset rent

Start med at gøre dit hus grundigt rent. Det pynter, og du kan udnytte lejligheden til den ene gang om året at få gjort hovedrent. Det er det, der kaldes for forårsrengøring. Vask snavs og skidt af og sørg for at gå i dybden med alle detaljer på dit hus. Det gælder både indvendigt og udvendigt.

Taget skal også vedligeholdes

Det er også vigtigt,  at du vedligeholder dit tag. Tjek, om der er tagsten eller andet, der sidder løst. De skal sidde fast, og tagets rygning skal samtidig også være intakt. Brug også lidt tid på at fjerne blade og snavs fra tagrender og nedløbsrør. Husk at tage de nødvendige  sikkerhedsforanstaltninger, når du skal ordne taget.

Virker låsen som den skal?

Låsen skal virke. Så er det sværere at tiltvinge sig adgang til dit hus, men også fordi, forsikringen ikke dækker, hvis din lås ikke virker, som den skal. Derfor er det en god idé enten at få en låsesmed fra København til at komme og tilse din lås, eller læse om hvordan du selv kan tjekke, om din lås virker som den skal.