Få et næsten nyt gulv

gulvsliber

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes mange måder hvorpå man kan optimere boligen. En af tingene kan være at lægge nyt gulv i hele boligen. Det kan dog ofte være en meget dyr og langsommelig investering. Der findes mange alternativer, især hvis der er trægulv i boligen. Efter mange år, når et trægulv når en vis alder, ses der tydelig brugs spor. En gulvafhøvling kan gøre underværker. Læs med her.

Du kan sagtens selv slibe gulvet, men der kan være visse udfordringer ved selv at gøre det. Typisk er det kanterne der volder store problemer, da det skal gøres med en mindre håndholdt maskine. De maskiner som bruges til at behandle gulvet med, er ikke maskiner som enhver mand ejer. Disse maskiner skal lejes, hvilket gøres på dagsbasis og ikke er helt billigt. Så derfor er det vigtigt at alt er gjort klart, når gulvet skal slibes. Her kommer 3 tips:

  1. Det er vigtig at dække godt af for støvet. Når gulvet slibes sættes der en masse finstøv i hjørner og kanter, som stort set kan være umuligt at komme af med. Gulvafslibning støver utrolig meget, et godt tips til afdækning, er at bruge et fugtigt lagen, det fanger støvet godt, og taper alle sprækker og huller til.
  2. Sørg for at søm og skruer er helt nede i gulvet, så sandpapiret ikke flosser, når gulvet slibes. Hvis et lille søm stikker op, kan sandpapiret gå i stykker og skal skiftes med det samme. Maskinen kan ikke køre med flosset sandpapir.
  3. Lej kun maskinerne i de timer du aktivt skal bruge dem.

Alternativt til at slibe gulvet selv, er en professionel gulvsliber. Det findes mange gulvslibere rundt omkring i lavet, og priserne variere fra landsdel til landsdel. HVis du skal bruge en gulvsliber i København, koster det typisk 110 kr. pr. kvm. Hvis du derimod bor i jylland, ligger kvm. prisen på 70-80 kr. Vigtigst af alt, er at du undersøger markedet og læser om den pågældende gulvsliber, inden du vælger.