Fordele og ulemper ved dødsboer

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange holdninger til dødsboer, for mens der er mange, er begejstret ved udsigten om at kunne få en bolig billigt, så er der også nogen der er mere forbeholdne. Dog lader det til at udsigten til at lave en god handel alligevel vejer tungere. I hvert fald sagde en undersøgelse lavet for et par år siden af Boligsiden.dk, at tæt på 9 ud af 10 gerne vil købe et dødsbo.

Fordele ved at købe et dødsbo

For langt de fleste vil den altoverskyggende grund til at købe et dødsbo naturligvis være af økonomisk karakter. Gennemsnitligt er et dødsbo omkring 30% billigere end et almindeligt salg. Dette er for mange den absolut største fordel, da der er mange muligheder for at gøre en god handel. Ofte er priserne lave fordi standen på huset ikke er helt i top, og fordi de pårørende gerne vil have boligen solgt hurtigt.

Ofte er prisen oveni til at forhandle om, hvis de pårørende sælger gerne vil have en hurtig handel, og derfor er villig til at gå på kompromis med den pris, boligen er udbudt til.

Ulempe ved at købe et dødsbo

Den største ulempe er som regel standen, der er ofte er lavere, men det er dog ikke nødvendigvis tilfældet. Der kan dog ofte være en del ubekendte faktorer, når man køber et dødsbo. Der kan af gode grunde være mange oplysninger, man ikke kan få af sælger. Derfor kan det blive dyrt, hvis der er mange uforudsete renoveringer der trænger sig på.

Gode råd ved køb af dødsbo

I mange tilfælde bliver der ikke lavet tilstandsrapport, og uden den kan der ikke leves en ejerskifteforsikring, der sikrer jer mod de mange af de værste udgifter. Det kan være en god ide at hyre et firma der er specialiseret i rengøring af dødsboer. Ofte tror man nemlig, at der skal laves ting, der rent faktisk kunne have været klaret med professionel rengøring. Det er ofte en relativ lille udgift og kan give et perfekt overblik over hvor det er nødvendigt at gå maler og lignende på, og hvor der ikke er noget i vejen.