Gammel røg i møbler og gardiner lugter ikke bare, den er også farlig

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi kender det godt fra vores eget eller andres hjem, lugten af gammel cigaretrøg som igennem flere års indendørs rygning har sat sig i møbler, gardiner, gulvtæppet og væggene sågar. Denne lugt er der mange som vælger at leve med, på trods af at man måske har kvittet cigaretterne, men lugten er ikke bare dårlig og ucharmerende, men nu viser undersøgelser at den også er skadelig.

Det er ikke kun lugten som er blevet siddende

Mange tror, at det kun er lugtstoffer som efter mange år stadig sidder i møblerne, men det viser sig, at mange af de farlige stoffer fra cigaretterne også er blevet hængende. En amerikansk undersøgelse viser nu, at det altså er sundhedsskadeligt at opholde sig i hjem med gammel cigaretrøg. Det er især skadeligt for mindre børn, da de jo bruger meget af deres tid kravlende i møblerne og på gulvtæppet. De ting de små putter i munden kan meget vel være udsat for gammel røg.

Hvordan fjernes den gamle røg?

Udluftning: Åben alle døre og vinduer i flere timer ad gangen flere dage om ugen.

Udskiftning af inventar: Det er ikke muligt at fjerne gammel røg fra alle ens møbler, gulvtæpper og andre ting med bløde overflader, så hvis man skal helt af med dem gamle røg, må man ud og investere i nye ting.

Vask huset grundigt: Når huset er tømt, og der er blevet udluftet, skal hele huset rengøres grundigt flere gange med et grundrengøringsmiddel.

Mal huset på ny: Der vil være stoffer som har sat sig på væggene som er umulige at få af, derfor skal man bruge en spærregrunder inden man maler, så de farlige stoffer bliver forseglet, inden der males.

Så det ikke sker igen

Det er et stort arbejde at fjerne gammel røg fra hjemmet, men hvis man ikke kan undvære nikotinen, kan man skifte til en e – cigaret med e – væske. Denne e – cigaret udskiller ikke nær så mange farlige stoffer som en normal cigaret, og så lugter den ikke så dårligt.

Leave a Response