Giv din have hvad den har brug for

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En have bliver aldrig til en have uden diverse plejeprodukter. Hvis du har en græsplæne, kræver den noget for at kunne vokse, og ikke mindst blive grøn. Grønkornene i græsset har nemlig brug for både vand og sollys. Men en anden vigtig ting er vitaminer og mineraler. Det kan gives via kalk, og andre former for tilskud.

Hvad er tilskud?

Tilskud kan være en masse ting, det er produkter som sørger for at din plæne er klar og frisk. Tilskud kan være flydende, og i pille form, som skal opløses når det regner. Typisk er kalk i pille form, men andre tilskud og gødninger findes også i pille form. Forskellige gødninger og tilskud kan være ting som:

 • Kalk

 • Klorfattig gødning

 • Kompostgødning

 • Perlekalk

Hvordan får jeg min plæne grøn?

Er din plæne ved at være grå og kedelig? Har du for meget mos? Så kig med her, og følg disse nemme tips og tricks, så din have bliver indbydende.

 1. Klip dit græs 2 gange i ugen, længden skal være omkring de 4-5 cm. Så den har lidt at vokse i, og ikke mindst mere der ser sundt ud.

 2. Giv din plæne noget gødning, og ikke mindst kalk. Dette gives omkring marts – april måned. Et tyndt og jævnt lag, og lad det sidde.

 3. Hvis din plæne er ved at være hård og tør, og ikke kan tage imod vand og lign. Så giv en topdressing, så er plænen så god som ny, og klar til diverse aktiviteter i haven.

 4. Hvis du har tid og overskud, så fjern alle visneblade, og mos. Mos får din have til at se træls, og ikke mindst kedelig ud.

 5. Når man vil have en pæn plæne, er det vigtigt at have tålmodighed. Tingene kommer ikke med det samme, det kræver tid.

Lav egen gødning:

Hvis din plæne ikke er anlagt endnu, kan du bruge din kompost til at fordele omkring på arealet. Det giver nemlig græsset en god start, samt en god vækst. Dog er det simpelthen rigtig vigtigt at det er et tyndt lag, der er nemlig en masse gasser i kompost. Og hvis der er for meget, dør dine græsfrø.

Har du derimod en plæne som er anlagt, så skal du have fat i gødning der er færdiglavet. Dette kræver blot noget lunkent vand, gødning & en vandkande.

Følg fremgangsmåden:

 1. Tag 1 dl gødning

 2. Opløs i lunkent vand

 3. Sæt en vandkande fordeler på vandkanden

 4. Fordel gødningen over haven

Det er rigtig vigtigt at det er meget tyndt, det lag du påfører. En græsplæne som ikke er vant til gødning, kan ikke klare overdosis. For den er nybegynder i at få gødning. Det kræver tålmodighed, men giv gerne plænen gødning 1 gang i måneden fra marts-august. Så er der garanti for en super fin plæne. Den skal nok blive farverig, og ikke grå og kedelig. Husk dog inden du anlægger gødning, så skal mos og diverse andre ukrudtsmidler væk.