Giv soveværelset en overhaling og sov bedre

Giv soveværelset en overhaling og sov bedre

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Slapper du ordentligt af i dit soveværelse? Et soveværelse, der er indrettet med en kærlig hånd, bidrager positivt til din nattesøvn og gør det nemmere at slappe af. Dermed har indretningen af soveværelset også betydning for dit velvære i hverdagen og bør derfor ikke nedprioriteres. Hvis dit soveværelse trænger til en overhaling indenom, kan du lade dig inspirere af indretningstipsene herunder.

Kom rodet til livs

Først og fremmest er noget af det allervigtigste, at soveværelset ikke er rodet. Når det flyder med ting og sager i soveværelset, skaber det ikke ro, men derimod en stresset og kaotisk stemning i rummet. Derfor er første skridt at komme rod og midlertidige opbevaringsløsninger til livs. Sørg for at alt har en fast plads, og at der ikke ligger vasketøj, toiletsager eller andre ting og flyder.

Gør sengen indbydende

Klæd din seng på i lækre materialer, der giver dig lyst til at lægge dig i den. Start med at vælge et lagen i god kvalitet, så du kan sove på et blødt underlag, der giver din krop god mulighed for at ånde. Læg også et behageligt sæt sengetøj på, og pynt sengen med et sengetæppe og puder. Hold pynten i en minimalistisk stil, hvis du ikke orker at rede sengen hver morgen – ellers ender det bare med at ligge og flyde.

Omgiv dig med hyggelig stemning

Skru op for hyggen i soveværelset med beroligende dufte, du holder af. Lavendel bidrager for eksempel til sænket blodtryk og hjertefrekvens og kan skabe ro, inden du skal sove. Generelt skal du indrette soveværelset med elementer, der får dig til at slappe af.

Hæng mørklægningsgardiner op

Sidst men ikke mindst kan det betale sig at hænge mørklægningsgardiner op, hvis du ikke allerede har gjort det. Mørklægningsgardiner holder lys og varme ud og forbedrer især din søvn i sommerperioden, hvor solen står tidligt op.