Gør dit soveværelse til en oase

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle mennesker har brug for at have et sted, hvor de kan slappe af og glemme hverdagens bekymringer for en stund. Måske giver det dig noget ro at træne i fitnesscenteret, måske elsker du at gå tur i parken, men det er også oplagt at gøre soveværelset til det safe space, som vi alle sammen trænger til. Rummet er trods alt lavet til fred og afslapning, så det giver god mening at dyrke den stemning endnu mere. I denne guide kan du få råd og inspiration til, hvordan du kan indrette soveværelset og gøre det til en rigtig oase.

Indret med hjertet

Du kommer længst ved at bruge dit hjerte i indretningen. Det vigtigste er, at du selv føler dig godt tilpas i soveværelset, og så kan alt andet egentlig være ligegyldigt. Hvis du elsker farver, er det bare at gå amok, men der er heller intet galt med at holde rummet i grå toner, hvis det er sådan, du foretrækker det. Det kan også være en rigtig god idé at have billeder af familie og venner hængende, så du altid kan huske på alle de gode minder, I har haft sammen.

Find den rigtige madras

Det er selvfølgelig svært at slappe af i soveværelset, hvis du ikke har en ordentlig madras at sove på. Hvis du er på jagt efter den ultimative komfort, så er det nok en god idé at overveje boxmadrasser. Der er en grund til, at de er et populært valg, for man sover bare rigtig, rigtig godt på dem. Du kan tilmed købe mange forskellige slags boxmadrasser, så du kan finde den model, der passer allerbedst til dine egne præferencer. Man bør altid prioritere kvalitet, når det kommer til ens nattesøvn, så du skal ikke nødvendigvis vælge den første og bedste madras, du finder.

Sæt fokus på hyggen

Danskerne er eksperter i hygge, og det bør du også udnytte, når du indretter dit soveværelse. Gulvtæpper kan være en rigtig god måde at tilføre rummet noget god stemning, og så har du jo selv fuldstændig kontrol over farvevalg og design. Du kan med fordel overveje at vælge nogle, der passer til resten af værelsets design, så du for alvor kan mærke den røde tråd. Det kan give noget ro i hovedet og en følelse af helhed, som er helt perfekt, når man skal til at sove.

Drop fjernsynet

Det er ganske vist rigtig hyggeligt at ligge i sengen og se fjernsyn, men hvis du gerne vil sove ordentligt om natten, så er det en god idé at droppe det. Det samme gælder for telefoner, iPads og computere lige før sengetid. Din døgnrytme kan blive forstyrret af det blå lys fra skærmene, og det er svært at have en sammenhængende hverdag, når man konstant er i søvnunderskud. Samtidig er de flestes hverdag i forvejen meget digitaliseret, og derfor er det kun positivt at tage en pause fra det en gang imellem og tænke på noget helt andet.