Har du friværdi? Investér den

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du hører til en af dem, der bor i et området hvor huspriserne er eksploderet, eller du har ejet dit hus i mange år, er der en rigtig god chance for at du er murstensmillionær. Altså ment på den måde, at dit hus eller lejlighed for den sags skyld, er meget mere værd, end du skylder i realkredit. Der er rigtig mange danskere, der har friværdi for flere millioner.

Det kan lyde voldsomt, men gør man regnestykket op, giver det meget god mening. Har du eksempelvis ejet et hus i 20 år eller lignende, er det langt de fleste steder i landet steget meget i værdi samtidig med at du allerede har betalt gælden eller en stor del af den af. Er dit hus eksempelvis 3.5 millioner værd, men du kun skylder 500.000 i realkredit, har du teoretisk set 3 millioner “til gode”.

Invester i det “sikre”

At betale af på sit hus og eje et hus er aldrig en dårlig investering, men den investering kan blive bedre. Du kan nemlig belåne denne friværdi og få den til at yngle meget bedre, end ved blot at blive stående som friværdi. Renten på lån er rekordlav i øjeblikket, hvilket åbner muligheden for at lave nogle rigtig gode investeringer, da afkastet næsten ikke kan undgå at overstige renteudgifter.

Det kræver dog, at man ved man laver. ETF’er og obligationer er generelt det sikreste at investere i. Der er nok ikke nogen tvivl om, at du ikke har lyst til at miste hele din friværdi, og derfor kan det også være en god ide at alliere sig med en investeringsrådgiver eller investeringsforening, da det trods alt drejer sig om millioner.

Det er ikke nødvendigvis et råd der er gældende for alle, men med den lave rente der i øjeblikket, er der rig mulighed for at spare endnu mere op til pensionen på den måde.