Hjælp klimaet på vej uden at ændre din kostplan

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Klimaforandringer er efterhånden et udbredt samtaleemne, hvilket bevirker, at du måske oftere følere dig bagud ift. andre på det plan. Dine venner eller din familie har muligvis allerede etableret en hel køkkenhave og er gået den veganske vej. Der er heldigvis andre løsninger, hvis det ikke lyder som sød musik i dine ører.

Løft presset fra afløbssystemerne

Det behøver ikke nødvendigvis have med mad at gøre, når man skal gøre en forskel for klimaet som privatperson. Det er jo svært at tvinge regeringen til at gøre noget med det samme. For eksempel kan man lave ændringer udenfor. Det kan gøres med et stenurt tag. Grønne tage er et fantastisk og yderst velfungerende forslag på at hjælpe klimaet uden at skulle lægge særlig mange kræfter i det. Hvis du spekulerer på, hvordan det hjælper klimaet, udover at det får forbigående til at tænke lidt ekstra på naturens goder, skal du vide, at det kan optage så meget som 80% af den årlige nedbør. Det vil aflaste presset på afløbssystemet. Desuden reducerer det kraftigt muligheden for oversvømmelser i kældrene rundt omkring, som i forvejen er et alt for omfangsrigt problem.

Bryd det kedelige storbybillede

Det kan dog også være positivt for andet end kun klimaet at anlægge et grønt tag. Bor du i et storbymiljø eller lignende, vil du kunne opleve at blive mødt af en mere varieret naturberigelse, hvis altså det udvikler sig til en større tendens. Lydisolerende er det også. Du skal heller ikke være nervøs for, at det påvirker dine indendørs temperaturer i en negativ retning. Grønne tage er nemlig relativt temperaturregulerende ganske naturligt. Om sommeren vil strålerne fra solen få jordens vand til at fordampe, hvilket vil gøre, at det grønne tag ikke opvarmes. Om vinteren vil taget i stedet være isolerende. Der er altså mange fordele ved grønne tage.