Er huset klar til et forårstjek? Disse 3 ting skal du IKKE gøre!

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Foråret bringer solskin og varme stunder med sig. Det bliver udholdeligt at befinde sig udenfor, og den friskeluft inviterer nærmest til et forårstjek af huset. Se her, hvad du absolut ikke må gøre, selvom det virker fristende.

Solen skinner, fuglene synger og dagene ér allerede blevet længere. Det kribler i de grønne fingre, og enhver handyman råber vagt i gevær. Pas dog på, du ikke bliver for ivrig med forårssyslerne. Det er ikke alt, der kan tåle at blive ordnet på denne årstid. Vi guider til, hvad du skal undgå, hvis du vil have de bedste resultater.

#1: Lad være med at beskære planter

Stauder, roser og højbede fyldt med nylagte, danske kartofler. Frugttræer, der suger solens gavmilde stråler til sig. Solens volume er skruet op på maks styrke i disse dage, og det kan være fristende at gå i krig med havne – men træd varsomt. Der kan nemlig stadig risikere at komme nattefrost. Giv den tid til at forsvinde, inden du for alvor går i krig med havearbejdet. Vent eksempelvis med at beskære dine roser, indtil der ikke længere er risiko for nattefrost.

#2: Du bør ikke male udenfor om foråret

Som en tommelfingerregel må der maksimalt være 15% fugt i træet, før du kan male det – og det er der ikke på denne årstid. Derfor anbefaler vi, at du venter indtil august eller september, hvor der er størst sandsynlighed for, at fugten er forduftet fra træværket. Er du i tvivl, kan du få en fugtmåler i de fleste byggemarkeder. Vi anbefaler, at du vælger en god maling, der egner sig til brug udenfor. Der er nemlig forskel.

#3: Din hund må ikke sove udenfor

Det kan stadig være koldt om natten, hvorfor det ikke er en god idé at lade din hund sove udenfor. Det kan blive alt for koldt, og særligt hvis du har et hundehus, hvor hunden er i snor, kan det være en ubehagelig oplevelse for din firebenede ven. Vent derfor til det bliver farmere.