Male huset? Skal man gøre det selv?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Nu hvor sommeren for alvor er i gang, påbegynder de danske husejere mange projekter både udendørs og indendørs, og rigtig mange giver huset et ekstra lag af energi ved at male det. Men spørgsmålet om, hvorvidt det er en opgave, som man selv kan løse kommer også til mange husejere. For nok er der penge at spare, men bliver resultatet også herefter?

Mange vælger at smide nye farver på væggene – både de ydre og indre – for at give nyt liv til hjemmet. Nye farver giver et helt nyt udtryk, og så er det – i hvertfald udendørs – godt for både puds og vægges levetid.

Din know-how er ikke nok

For den gennemsnitlige dansker virker malerarbejdet ganske simpelt. Man køber noget maling, lidt malerruller, dækker af og så er det ellers bare at smide maling på væggene. Men så simpelt er det jo ikke. Der er en grund til, at det i dag tager knap fem år at bliver bygningsmaler. For det kræver erfaring og kendskab til alle materialer at levere godt arbejde. Og selvom mange danskere selv mener, at de er effektive med en malerpensel, så bærer resultatet også præg heraf. Så skal man male, så er det ikke nødvendigvis en selv eller familien, som skal føre penslen. Det kan ofte betale sig, at købe professionel hjælp hertil.

Køb lokal arbejdskraft og få kvalitet

Skal du have malerarbejde som holder længe, og som ser godt ud, så kræver det professionel hjælp i form af profesionelle malere. Og der kan det godt betale sig, at lede efter de bedste referencer lokalt. Malerfirmaet Andersen og Garrett dækker for eksempel hele fyn, og så sådanne firmaer kan du finde i hele landet. Der er flere fordele ved at købe hos malermestre. De er garanter for at arbejdet bliver udført ordentligt uden pletter på gulve og helligdage på væggene. Derudover har de udstyret i orden, for ofte viser det sig, at man går på kompromis med materialerne, når man alligevel selv er i gang. Det betyder, at din maler kun køber de bedste pensler, den bedste afdækning og ikke mindst den bedste maling. Ofte har de forskellige firmaer gode priser på kvalitetsmaling som f.eks Jotun maling.