Mørke giver bedre søvn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vinteren har efterhånden for alvor sluppet sit greb om os, det er forår og sommeren kommer nærmere for hver dag. Det betyder også, at for langt de fleste af os, er det ikke længere er mørkt når vi står op, og inden vi får set os om, er det måske heller ikke mørkt, når vi går i seng.

De fleste af os sætter nok pris på, at dagene er længere og nætterne er kortere. For din krops døgnrytme kan det dog også godt blive et problem, da du udsættes for meget mere lys i løbet af dagen. På langt de fleste punkter er dette sundt, men på et punkt kan det være at problem, og det er, når det kommer søvn. For at din krop har brug mørke, hvis du vil have den optimale søvn.

Mørklægningsgardiner som disse holder lyset væk fra soveværelset, og det er essentielt for din krops døgnrytme. Vi er indstillet til at gå i en form for dvale, når det bliver mørkt, og fra vi er helt små lærer vi, at det er om natten man sover. Begynder der at være for lyst i ens soveværelse, kan det derfor også lynhurtigt påvirke vores søvn, som bliver forstyrret og dermed ikke virker efter hensigten.

Vores niveau af mætheds-hormonet leptin stiger når der er mørkt, når vi sover, og når dette sker er vi eksempelvis ikke sultne, hvilket er grunden til at vi ikke tænker på at spise mens vi sover. Det kan derfor være sværere at opnå denne mæthedsfornemmelse, hvis der er lys.

Af samme grund er det eksempelvis også en rigtig god ide at sørge for at der ikke er lys i soveværelset fra elektroniske kilder som fjernsyn, tablets og smartphones. Jo mere lys jo mere forstyrrer kroppens naturlige rytme og jo sværere bliver det at få en god nat søvn.

Det kan lyde banalt med mørklægningsgardiner, men det betyder rent faktisk mere end du tror. Det er eksempelvis også en god ide at overveje meget hvordan man indretter sit soveværelse, så man kan få det så mørkt som overhovedet muligt.