Sådan finder du den perfekte trappe

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Står du og skal til at udskifte trappen hjemme i privaten? Eller drejer det sig i højere grad om en større etageejendom, eller måske en offentlig bygning? Uanset hvad er det vigtigt at vælge rigtigt første gang. At udskifte en trappe er et større projekt, som du nødigt ønsker at gøre om et par år senere på grund af et forkert valg. Det er også de færreste danskere, der har beskæftiget sig med trappeudskiftning før. Det er meget almindeligt at skifte mobil, computer og cykel af og til, men den almene borger køber sjældent mere end én trappe i løbet af sit liv. Det kan derfor hurtigt blive besværligt at skulle vælge den helt perfekte trappe. En trappe er nemlig mere end blot et redskab til at bevæge sig i en bygnings forskellige etageniveauer. En trappe har en effekt på rummets udseende. Så hvis du går op i, at rummet skal give et positivt indtryk, er det vigtigt, at trappen er nydelig, og passer ind i resten af rummets stilistiske udtryk. Det gælder også, hvis trappen er tiltænkt en etageejendom med mange lejligheder. Beboerne skal op og ned ad de trapper rigtig mange gange, så derfor har det sin vigtighed, at det ikke bare er en gammel og skæv trappe, de skal benytte hver eneste dag.

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig?

For at vælge den perfekte trappe skal du først gøre dig nogle overvejelser omkring, hvordan du får trappen til at passe bedst muligt ind i omgivelserne. Hvilken farve skal trappen have? Hvilket materiale skal trappen bygges af, og hvilken trappetype passer bedst? Der skal tages højde for mange ting, og derfor kan det hurtigt blive en jungle at finde rundt i. Er der begrænset med plads, kan en indendørs spindeltrappe være en god løsning. En indendørs spindeltrappe fylder mindre end andre trappetyper, og kan derudover fås i mange forskellige stilarter. Den kan også fås i forskellige slags materialer alt efter hvilket visuelle udtryk, du ønsker. En spindeltrappe minder meget om en vindeltrappe i og med at de begge snor sig op mod næste etage. Forskellen er blot, at en spindeltrappe snor sig omkring en centralt placeret søjle, mens en vindeltrappe ikke har nogen spindel at sno sig omkring. For yderligere information om indendørs spindeltrapper og vindeltrapper – se mere her.

Hvordan bestiller jeg trappen?

Har du en nogenlunde klar idé om, hvordan din nye trappe skal se ud, kan den bestilles igennem en af de mange professionelle, danske trappevirksomheder. Du behøver ikke være trappeekspert, eller bekymre dig om hvorvidt den kan godkendes eller ej, da virksomheden nok skal tage højde for det. En virksomhed som HB Trapper tager for eksempel udgangspunkt i kundens ønsker, og udarbejder så en løsning ud fra dette. Her sidder både ingeniører og teknikere, der gør deres bedste for at realisere dine tanker og idéer. Har du ikke den fjerneste idé om, hvordan din nye trappe skal se ud, kommer de selvfølgelig også med tips og idéer.