Nøgler der er mere end 10 år bør tjekkes

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ikke så mange der måske lige går og tænker over det, men hvis man har låse på sine døre, der er mere end 10 år gamle, kan det være en god ide at få tjekket dem, så man er sikker på, at de lever op til de normer og krav, der er om området. Låsen er som de fleste nok ved en central del af hjemmet. Det er her, vi kommer ind og ud af vores hjem — og det er her, vi låser døren, når vi ikke er hjemme, sover eller laver noget andet, der kræver vores fokus. Det er også her, at tyve ofte skaffer sig adgang til dit hus.

At der sker en udvikling med låse, er det nok de færreste der tænker meget over i hverdagen, og derfor er der også mange, der ikke skænker det en tanke, at ens låse måske er 15-20 år, fordi det var dem der sad der, da man købe huset eller lejligheden.

Det er bestemt ikke helt ligegyldigt om låsen på ens bolig er tidssvarende eller ej, som du kan læse hos denne låsesmed på Frederiksberg, er antallet af indbrud faldet markant på Frederiksberg hvilket blandt andet skyldes en målrettet indsats i privatsikring fra politiet og den lokale handelsforening. Generelt har det været et faldende antal indbrud i private hjem over de sidste år, og det skyldes især at folk får sikrere hjem, samtidig med der er flere og flere der får alarmsystemer installeret.

Hvis man bor i en lejebolig kan det også være en rigtig god ide generelt at få skiftet låsen ud (hvis udlejer tillader det). Det er næsten umulig at vide sig sikker på, at dem der har boet der tidligere, ikke længere har en kopi af nøglen. Bor man eksempelvis på kollegie, er der måske 4-5 personer der har boet der før en selv, og hvem ved om de lige har fået afleveret alle kopier af nøgler.