Pas på fugten i efteråret

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Efteråret er kommet og udover at det betyder, at sommeren nu er bag os og der mere eller mindre kun er koldere tid på vej. Så er det også en sæson, hvor rigtig mange døjer med problemer på grund af fugt. Især i soveværelserne er det fugt et stort problem. Typisk opholder vi også et sted mellem 6 og 9 timer i soveværelse, og hvis man har små børn, er antallet af timer endda ofte højere, og med et barn i værelset udgives der endnu mere fugt.

Mennesker afgiver væske, typisk omkring en liter i døgnet, hvilket og en stor del af disse afgives når vi sover. Dette er med til at danne fugt i soveværelset, og for meget fugt er både dårligt for husets tilstand men også for alle der opholder sig i det, og det kan i sidste ende udvikle sig til skimmelsvamp og lignende.

Tegn på fugt

Hvis vandet driver ned af væggene er der naturligvis ikke nogen tvivl om, at du har problemer med fugt, men så slemt står det naturligvis meget sjældent til, og det kan være svært at vide om, der er fugt, men der er nogle ting du kan holde øje med. Dette kan eksempelvis være hvis tapetet buler lidt, hvis der kommer små plamager (typisk under sengen, ved kommoder eller lignede), eller hvis der opstår en lidt underlukket luft.

Sådan slipper du af med fugt

I langt de fleste tilfælde kan fugt afhjælpes ved at sørge for at der blivet luftet godt ud. Problemet med fugt i soveværelset opstår også fordi, der er mange der gerne vil sove køligt, og derfor ikke har så meget varme på. Har man fugt er det dog vigtigt, at der ikke er for køligt i værelset. Så snart du har luftet ud, er det en god ide at skrue godt op for din radiator. Det kan være dejligt at sove køligt, men hvis du gerne vil undgå fugt, bør der være samme temperatur i dit soveværelse som i resten af huset.

Sov med døren åben

De fleste har nok døren lukket til deres soveværelse, når de sover, men i forhold til fugt er det langt det bedste at alle døre i huset er åbne, netop for at holde en ensartet temperatur.

Ens temperatur

Fugt opstår når kold luft møder varm, og hvis temperaturen konsekvent er lavere i soveværelset opstår der altså lettere fugt. Sørger man for at lufte godt ud og have den samme temperatur i hele huset, mindsker man risikoen for fugt. Det kan være en rigtig god ide at have en radiator med en digital termostat, der viser temperaturen i grader, så du nemt kan stille den på det samme i alle rum.