Positiv graviditetstest? Sådan indretter du boligen til børn

Positiv graviditetstest? Sådan indretter du boligen til børn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For de fleste par er det en drøm der går i opfyldelse, når graviditetstesten viser to streger. Men det kan også give udfordringer, hvis hjemmet ikke er klar til børn. Derfor giver vi dig her nogle tips til, hvordan du kan indrette din eksisterende bolig til at kunne rumme et barn. Du behøver nemlig slet ikke gå i bolig-panik, bare fordi du har købt en graviditetstest, der nu bebuder familieforøgelse.

Skær ned på unødvendigt udstyr

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvor meget plads jeres barn kræver. Her handler det om at have fornuften med sig, for der findes et uendeligt hav af babyudstyr derude. Det er dog langtfra alt, der er nødvendigt, og noget er decideret overflødigt.

Hvis du er førstegangsforælder, kan det være meget svært at gennemskue, hvilke ting du får brug for. Og det er bare nemmest at have tingene klar, inden baby kommer. Men prøv at slå koldt vand i blodet og lav en iskold vurdering, hvad du rent faktisk har brug for. For eksempel har du nok ikke brug for et puslebord, hvis I allerede har en kommode i soveværelset, som kan bruges. Jo mere realistisk du er i denne vurdering, jo nemmere bliver det at gøre hjemmet klar til baby.

Tag et kritisk blik på hjemmet

Når du har et klart indtryk af, hvad du har brug for, kan du begynde at gentænke boligen. Hvad skal være i hvilke rum, og hvordan kan det løses på en smart måde? Måske kan sofahjørnet gøres mindre, dobbeltsengen bruges til samsovning eller et hjørne i stuen bruges til legetøj. I de første 1-2 år har barnet et meget begrænset brug for legetøj, og det er fuldstændig op til jer som forældre, hvor stor legetøjsparken skal være.

Hvis bedsteforældrene bor tæt på, er det også en mulighed at lade dem have en del af legetøjet (de køber det formentlig alligevel selv til jul). På den måde er der altid noget at lege med, når barnet er ude, men jeres hjem behøver ikke at flyde over af legetøj. På den måde oplever barnet også en stor variation i udvalget af legetøj, og det gør de enkelte ting mere spændende at lege med.

Leave a Response