Sådan dropper du mobilen og bliver gladere

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alt for mange danskere bruger for megen tid med deres mobiltelefon i hånden, og det er mere skadeligt end mange aner. Man risikerer nemlig mere end man lige tror, når man bruger for megen tid med smartphonen – vi giver dig tips til, hvordan du reducerer tiden med din mobiltelefon.

Mobiltelefonen smadrer dit parforhold

Phubbing er navnet på det fænomen, som betegner det man gør, når man undviger sin partner og bruger tid med sin mobil istedet for med sin udkårne. Det er i virkeligheden følelsen af at blive valgt fra, som opstår ved partneren, når man tager sin telefon frem, og forskning viser, at man tjekker mobilen op til 150 gange om dagen. Phubbing kan reducere sexlyst, fjerne glæde og vække følelsen af depression, så her er tre tips til at redde dit parforhold:

  • Lad telefonen blive i tasken, når du kommer hjem fra arbejdet.
  • Afsæt tid til at tjekke den og læg den derefter fra dig.
  • Slet alle udnødvendige apps, så du gør dit forhold til mobiltelefonen endnu mindre og trangen til at bruge den reduceres.

Mobiltelefonen smadrer din søvn

Lyset fra mobiltelefoners skærme er mere skadeligt, end de fleste tror, og det er direkte skadeligt for din søvn at bruge tid med din mobiltelefon, lige inden du skal sove. Hjernens aktive stoffer for søvn produceres ikke, hvis der kommer store mængder lys ind gennem øjenene, og det er lige netop der der sker, når du ligger med mobilens skærm oppe i hovedet inden sovetid. Her er tre tips til at få bedre søvn:

  • Drop mobilen i soveværelset – den skal slet ikke med derind
  • Brug tiden med en god bog eller tænk dagen igennem i stedet
  • Brug eventuelt Apples nattelys

Det skal du bruge mobiltelefonen til

Mobiltelefonen skal bruges til at søge information med og til at tale i telefonen. Enkelte gange skal du sende SMS’er, men resten er faktisk spildtid og unødvendig hygge med din nye bedste ven. Så reducer brugen af mobiltelefonen og find et billigt mobilabonnement, så du ikke bruger al din tid unødvendigt med telefonen og samtidig betaler for meget. Lige netop derfor spåes Nokias genskabelse af klassikeren Nokia 3310 til at blive en kæmpe succes. For at droppe mobilen, skal mængden af brugssituationer reduceres, og det før man ved at komme tilbage til den brugskerne, der var på mobiltelefonerne i gamle dage.