Sådan bliver fremtidens boligindretning

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Boligindretning er noget, alle mennesker på et eller andet tidspunkt skal forholde sig til. Indretningen af et rum er med til at påvirke den opfattelse, vi får, når vi træder ind i det.

Helt traditionelt består et rum af et gulv, et loft og fire vægge med en eller flere åbninger, der gør det muligt at entrere rummet. Det lyder simpelt, men rummet rummer så mange flere muligheder. Taler vi om butiksindretning,  er der eksempelvis en anden, bagvedliggende psykologi, end hvis du indretter dit hjem.

Rummet er bygget til menneskelig brug

Rummet, som vi kender det, bygges og indrettes til brug blandt mennesker, derfor ser man også loungestole og lignende, så kunderne kan få et hvil. Derfor er udgangspunktet for et rum menneskets fysik. Det skal være så let som muligt at anvende rummet — se det som en form for brugervenlighed. Men det er ikke kun rent praktisk, at hjemmet er udarbejdet til mennesker. Også når det kommer til den visuelle indretningsstil.

Det har også betydet, at indretningsstilen har ændret sig markant gennem årene. Både fordi vi mennesker har ændret os fysisk, men også fordi de ting, der er moderne, konstant forandret. Således har vi altså formået at forny os gennem årene, og det betyder, at det kan være svært at følge med, hvis du ikke aktivt ‘bekymrer’ dig om, hvordan moden bliver.

Hvordan kommer boligindretningen til at tage sig ud i fremtiden?

Samtidig er dette også grunden til, at et badeværelse fra 80’erne ser anderledes ud, end det gør i dag. Det skyldes, at tiderne forandrer sig, fordi vi mennesker konstant ønsker nye indtryk — og dét, der definerede moden i 80’erne, er der bestemt ikke nogen garanti for, er det, der kommer til at definere den i dag. Faktisk er det sjældent sådan.

Dog sker det ofte, at en bestemt tidsperiode, der førhen har været med til at definere moden, kommer til at gøre det igen. Derfor er det også svært at gisne om, hvad fremtiden kommer til at bringe. Det må tiden vise.