Sådan passer du på dit kloaksystem

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

På et eller andet tidspunkt må du have oplevet et afløbsproblem, da det er et almindeligt problem, der forekommer i de fleste hjem. Det kan være en blokering, tilstoppede afløb eller et afløb med ildelugtende lugt. Vi vil her i artiklen se på nogle nemme måder at passe på vores afløb på og sikre, at det altid er i god funktionsdygtig stand.

1. Undgå at hælde fødevarer ned i køkkenvasken

Hvis du virkelig ønsker at passe på dine afløbsrør, så er det bedst at begrænse mængden af mad, du smider ned i dine køkkenafløb. Selvom det måske ikke er helt muligt at forhindre mad fra at komme ned i dit afløb, er det vigtigt at skrabe maden af i skraldespandene, inden du vasker dem. Stivelsesholdige fødevarer, frugt, mel og kød kan medføre en blokering, når de skylles ned i afløbene.

2. Hæld kogende vand ned i dine afløb en gang imellem

Rutinemæssig hældning af kogende vand ned i dine afløb er en anden måde at passe på dine kloakledninger på. Kogende vand er med til at opløse tilstopninger, især dem, der består af fedtophobninger. Det er dog ikke tilrådeligt at hælde kogende vand ned i kloakledninger af PVC, da varmen kan beskadige rørene.

3. Brug toiletpapir af god kvalitet

Toiletpapir, især det, der ikke opløses let i vand, kan også bidrage til

til blokeringer i afløb. Sørg for at bruge toiletpapir af god kvalitet, der let opløses. Undgå også at skylle hygiejnebind, tamponer og vådservietter ud, da disse materialer ikke let opløses, og hurtigt føre til ophobninger og tilstopninger.

4. Brug biologiske afløbsrensere

Almindelige husholdningskemikalier til afløbsrensning skader vores kloakledninger. Disse rengøringskemikalier reagerer kraftigt og æder på rørene, når du hælder dem ned i afløbet. Bioafløbsrensere derimod fjerner kun de organiske elementer (som f.eks. fedt, mad, rester og hår), der skaber tilstopningen.

5. Sørg for, at der ikke er noget træ tæt på dine kloakledninger

Trærødder kan nogle gange trænge ind i dine kloakledninger og begynde at vokse. Dette resulterer normalt i tilstopning af dine afløbsledninger med tiden, og i værste tilfælde at der opstår brud på dine kloakrør. Sørg for at fælde alle omkringliggende træer tæt på dine kloakledninger, så du undgår unødvendige problemer med din kloak.

6. Ring og få professionel kloakservice

For at opnå den bedst mulige vedligeholdelse af dine afløb og din kloak, bør du overveje at få et regelmæssig tjek med professionel kloakservice. Med professionel kloakservice får du tjekket din kloak og dine afløb, og kan få hjælp til ethvert problem i kloak og afløb. Det gælder også hvis der opstår akut behov, og du skal bruge akut kloakservice. Du bør kraftigt overveje at få professionel kloakservice.