Sådan holder du dit grus i indkørslen ved lige

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er intet værre end jord, ukrudt og andre skavanker iblandt dine sten i indkørslen. Der opstår mos, ukrudt og alt muligt andet der ikke hører til. Der er intet værre end ukrudt der danner rødder. Du magter måske ikke bruge flere uger på at fjerne diverse ting. Derfor skal du sørge for at underlaget under stenene er perfekt, så slipper du nemlig for rødder, og trælse ukrudtsplanter.

Hvilket grus?

Det kan være svært at vælge hvilket grus, som du skal have i indkørslen. Mange har perlegrus, det har en fin form, og glans og passer fint i indkørslen. Der er også almindeligt grus, og det kan fås i forskellige størrelser. Oftest er det sten, eller perlegrus, og det er en god ide at vide hvordan du forebygger ukrudtet mellem, og hvad du kan bruge af redskaber.

For bygning med ukrudtsdug

Det er en god ide at bruge en fiberdug over jorden inden du anlægger sten. Du kan derefter hælde grus ovenpå dugen. Det smarte ved det er at du forhindrer at der spirer planter fra jorden og op igennem sten. Dog kan der sagtens komme frø på stenene, men der vil komme mindre ukrudt.

Hvilke sten til indkørslen

Det er en god ide at vælge små sten, for jo mindre sten du vælger til belægningen, jo nemmere er det at fjerne det ukrudt der må være. Større sten kan nemlig beskytte ukrudtet, og de planter der er. Ukrudtet får mulighed for at vokse sig store, og endda inden du ser dem. Det er derfor også svære at fjerne ukrudtet, og endda at komme af med det.

Ligesom en masse andet ukrudt, så skal det holdes bedst nede ved at man allerede i foråret kigger på det. Håndlug det gerne når du ser ukrudtet, inden det skaber et stort rodnet.