Sådan indretter du din bolig med planter

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Planter er fantastisk gode til at bringe liv og farve ind i en bolig, men de kræver både plads, lys og pleje. Derfor kan det være en udfordring at indrette en bolig med planter, især hvis planterne er store eller kræver meget lys. Hvis du alligevel vil have de grønne planter ind i dit hjem, får du her x kreative tips til, hvordan du kan få det til at lade sig gøre.

Ophængte planter til begrænset plads

Med begrænset plads i en bolig kan det være svært at få plads til store gulvplanter. I stedet kan du bringe liv ind i boligen ved at købe krukker, der kan hænges fra en krog i loftet. Disse krukker passer især godt ind i hjørner med hængeplanter, som kan vokse ned langs væggen. Derudover kan du snildt have planter til at stå på hylder eller reoler, så planterne også kommer op i højden.

Gulvplanter i kroge og hjørner

Hvis du har mange rum i din bolig, har du sandsynligvis også mange kroge eller hjørner. Disse steder egner sig godt til større gulvplanter. Disse dele af boligen bliver desuden ofte overset, når der skal indrettes, og derfor kan planterne få rummene til at føles mere veludnyttede.

Udendørsplanter i plantekasser på altaner

Hvis du ikke har adgang til en have, fordi du bor i en etageejendom, kan det være svært at få nok liv ind i hjemmet. Har du adgang til en altan, kan du dog med plantekasser få masser af liv på altanen. Det er dog vigtigt, at du bruger planter, der kan modstå vind og vejr, hvis du har en åben altan, så planterne ikke dør. Kasserne fås desuden i forskellige størrelser, så du både kan have store og små planter. Vil du have liv på altanen, så kan du finde et stort udvalg af plantekasser på https://www.jemogfix.dk/planteborde-amp-hoejbede/120509/.