Sådan varmer du dit hus billigst op

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Opvarmningen af dit hus står, for det meste, af en stor del af dit månedlige budget, derfor kunne du vælge en billigere måde at varme huset op på, eller så betaler du for meget for din varme.

Forskellige varmemetoder

Der er mange forskellige varmemetoder at vælge i mellem, men hvilken en skal du vælge? Og hvilken en er billigst eller smartest? Nedenunder er der et par eksempler på hvilke du kunne vælge;

Fjernvarme

Fjernvarmen bliver leveret fra et lokalt kraftværk, og det kræver ingen vedligeholdelse hos forbrugeren. Ofte er der et lokalt kraftværk i dit område.

Træpiller

Et Træpille-fyr udnytter de sammenpressede piller meget effektivt. Det er en lille smule vedligeholdelse ved dit fyr, og så kræver det oven i, at du har plads til at opbevare dine træpiller. Det kan betale sig at investere i de lidt dyre fyr, da de er mere effektiv, hvis du alligevel skal have et nyt fyr.

Varmepumpe

Varmepumper fås som luft til luft eller luft til vand varmepumpe. Hvor den sidste er mest effektiv, og så er den også oplagt til brug af gulvvarme. Luftpumpen kører på el, men da den er så energieffektiv, er det stadig en af de foretrukne løsninger. Hvis du leder efter en endnu mere effektiv løsning, bør du vælge en Panasonic Varmepumpe.

Solvarme

Solvarme er mest effektiv til opvarmning af vand, solceller bliver mere og mere effektiv, men det er lagring af strømmen der er udfordring. Derfor bør det kun bruges som supplering til en anden energiform.

Jordvarme

Med mange meter slanger under græsplænen få du en meget billig varmemetode. Ulempen ligger i indskudsprisen, der typisk ligger på omkring 100.000Kr.

Priseksempler

Nedenunder er der priseksempler for de forskellige varmemetoder. Priserne er for et 150Km2 hus med et årligt varmeforbrug på 15.000 kWh.

  • Fjernvarme; 8.700Kr.

  • Træpiller; 8.000Kr.

  • Varmepumpe; 8.500Kr.

  • Solvarmens pris afhænger af hvor høj grad du bruger den som energikilde.

  • Jordvarme; 8.200Kr.