Sæt gang i renoveringen inden vinteren kommer

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Som husejer er der mange forskellige projekter, der er mere eller mindre vigtige at få sat i gang. Der er hele tiden noget nyt, der godt kunne trænge til en kærlig hånd, og renoveringen af et hus er meget ofte en evighedsbeskæftigelse. I den forbindelse er det vigtigt at få startet renoveringen af nogle af husets centrale elementer, inden vinteren kommer, og frosten slår til. Her er det særligt husets afløbs- og vandledninger, der er vigtige at få renoveret, således at man ikke står med sprængte eller ubrugelige rør i vinterens kolde måneder.

Frysende vandrør er et stort problem

Rigtig mange danskere bor i huse, hvor vandrørene er ført gennem skunkrum eller andre steder meget tæt på husets hulmur, og særligt disse rør er meget udsatte, når vinteren først får fat. Det er meget normalt, at f.eks. de kolde vandrør fryser til, og hvis man ikke er påpasselig, kan vandrørene faktisk sprænge pga. frosten med forfærdelige følger som resultat. Derfor er det en rigtig god idé at få renoveret særligt de kolde vandrør i efteråret, hvor temperaturen er til at arbejde med – og det er altid bedst at få en professionel VVS’er til at se på sagen, da vand bestemt ikke er noget at eksperimentere med i et hus.

Der er mange gode VVS-firmaer, der har mange års erfaring med omdirigering, udskiftning og isolering af vandrør i en bygning, og hvis du leder efter et firma til en given opgave, så besøg https://bygliga.dk/. Her kan du indhente tilbud hos flere forskellige firmaer på samme tid, og dermed kan du i ro og mag vælge det rette firma til den rigtige pris.

Få malet og renoveret vinduer og døre

Når vinteren først kommer, så kan man med det samme mærke alle utætheder, der måtte være i huset – og her er døre og vinduer ofte storsyndere. Den mindste sprække kan betyde, at rummene bliver meget kolde at være i, og derfor bør man også prioritere at få renoveret og malet alle døre og vinduer, der måtte trænge til det, inden vinteren kommer. Dette kan man sagtens klare selv, hvis man ikke er bange for at stå på en stige, men man kan også betale sig fra hjælpen hos et professionelt malerfirma.

Her kan det være en god idé at klare noget af forarbejdet selv, således at malerne kun skal komme og male. Det kan f.eks. være at klare sprækker og huller i træværket med det korrekte fyldmateriale i stueetagen, eller det kan være at svinge sandpapiret på de vinduer, der kan nås fra en relativt lav højde. Jo mere, man kan klare selv, desto mindre bliver regningen fra håndværkerne også til sidst.