Selvsalg eller ejendomsmægler?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du står i den situation du overvejer at sælge din bolig, er det en ejendomsmægler den første du kommer i tanke om. Men du har også hørt om selvsalg, hvor du selv skal sælge din bolig. Det kan være svært at vurdere hvilken løsning der er bedst for dig, da vi alle er forskellige. Men for at gøre det lidt nemmere, vil vi derfor forklare hvad selvsalg er samt hvilke fordele og ulemper opnår du ved selvsalg.

 

Hvad er selvsalg

Vælger du at benytte dig af selvsalg, ligger det lidt i navnet. Med selvsalg sælger du din selv din bolig uden en ejendomsmægler. Ved at du selv sælger din egen bolig uden en ejendomsmægler, skal du også stå for alle opgaver som ejendomsmægleren ville. Disse opgaver indebærer at indhente alle nødvendige dokumenter, udarbejde af salgsopstilling, annoncering, købsaftale og meget mere. Det er derfor vigtigt du med selvsalg har god overblik og overskud til at påtage dig de opgaver.

Fordele ved selvsalg

Den største fordel med selvsalg er, at det er billigere. Ved at du selv står for alle opgaverne er der en del penge at spare. Den største udgift du sparer er salæret til ejendomsmægleren. Normalt tager ejendomsmægleren over 85.000 kr. for at sælge din bolig, hvor salæret ligger på de 50.000 kr. Dertil kommer andre udgifter som markedsføring

Ulemper ved selvsalg

Den største fordel ved selvsalg er, du skal lave mere for at få din bolig solgt. Da du selv skal stå for alle de opgaver som ejendomsmægleren ville, er det derfor langt mere tidskrævende og derfor kan salget af din bolig tager langt længere tid. Som tidligere sagt før, skal du selv påtage dig de opgaver som ejendomsmægleren ville. Opgaverne indebærer markedsføring af de din bolig, anskaffelse af alle dokumenter, udarbejdelse af salgsopstilling og meget mere. Med en ejendomsmægler, ved ejendomsmægleren hvordan hver opgave bliver udført korrekt.

 

Hvis du stadig gerne selv vil sælge din bolig, men synes det lyder uoverskueligt og tidskrævende at lave alle de andre opgaver, findes der andre alternativer. Med en innovativ ejendomsmægler kan du selv stå for fremvisningen af din bolig, mens ejendomsmægleren står for alt det administrative.

Brikk ejendomsmægleren

Brikk er en innovativ og digital ejendomsmægler som vil give nyt liv til en branche der ikke har ændret sig i lang. I jagten på på drømmeboligen, gik køberen ned til den lokale ejendomsmægler for at se deres boliger i udstillingsvinduet eller fandt boligen i avisen. I dag begynder jagten på drømmeboligen online på diverse digitale boligsider og på de sociale medier. Fordi stort set alle starter online i dag, har Brikk specialiseret sig i markedsføring på de sociale medier, hvor de kører 3 forskellige annoncer for din bolig. Udover annoncering på de sociale medier, bliver din bolig også fremhævet på boligsiderne. Med fremhævning bliver din bolig set op til 30% af flere boligsøgende.

Selvom Brikk har specialiseret sig i markedsføring, er det ikke noget du skal betale ekstra for. Du kan vælge at sælge din bolig for 12.500 kr. eller 19.500 kr. inkl. markedsføring, fuld gennemsigtighed og tilknytning af en lokal ejendomsmægler. Den eneste forskel er, at du for 12.500 kr. selv skal fremvise og holde åbent hus, hvor Brikk’s lokale ejendomsmægler står for at det administrative.