Skab harmoni i boligens rum og undgå stress

bolig

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange danskere føler sig stresset hverdag, og stress er den hyppigste årsager til at vi danskere sygemelder os. Op imod hver 4. sygemelding i danmark, skyldes stress. Fakta viser faktisk at op imod 1400 danskere dør som følge af arbejdsrelateret stress. Lad ikke stressen få overtaget på dig, og opdage sygdommen i tiden. Hvis du føler dig stresset og du kan mærke den trænger sig op, så tøv ikke med at kontakte læge, eller andre alternative metoder, som f.eks. akupunktur.

Stress er et specielt fænomen, og det er svært at få konstateret stress, da det ikke kan måles i infektionstal eller dokumenteres på andre måder. Det handler om hvordan du som person har det, og det kan godt være svært at sætte ord på ens helbredsmæssige situation. Mange studier viser at akupunktur hjælper mod stress, alligevel er det offentlige sygehusvæsen ikke meget for at bruge det som en aktiv behandling.

Hvis stressen har ramt

Det er vigtigt at du lytter til din krop og opholder dig i rum som du føler dig hjemme i. Boligen primære rum, stuen, kan godt indrettes stress venligt, og det kan hjælpe til at forbedre stress situationen. Sørg for at indrette boligen enkelt og minimalistristik så der ikke er for mange elementer du kan blive forstyrret af. Ligeledes er det vigtig at indrette rummet så det er let og enkelt at gøre rent. For mange små nips ting hist og her, kan skabe uro og er på sammen tid svært at gøre rent. Stressen påvirkes positivt hvis du sørger for at rummet du opholder dig i, ikke skaber forstyrrelser. Husk at lyt til kroppen og start ikke op på arbejde før du endelig er klar til det. Det kan i værste tilfælde forværre situationen og gøre sygdomsforløbet endnu længere.