Skab mere liv i boligen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi drømmer alle om at have en flot og indbydende bolig. Der er noget særligt over at kunne opholde sig i et rum, hvor man bare trives og føler sig til rette. Men hvordan kommer man i gang, hvordan får man indrettet en rigtig hyggelig bolig, der lever op til dette?

Vi bringer her en række gode råd, der kan skabe mere liv i boligen.

En af de ting, der gør den største forskel i et rum, er mængden af lys. Her er der vel at mærke ikke tale om elektrisk lys, men naturligt sollys, der strømmer ind i rummet. Hvis man ønsker at få mere lys, må man investere i de rette vinduer. Her er ovenlys særligt godt, det den type vinduer har en skrå vinkel, som lyset søger flot igennem.

Det naturlige lys er langt bedre for vores humør og energiniveau, hvilket gør det til en vigtig faktor, når man overvejer lys og vinduer til f.eks. kontor eller børneværelser. I det hele taget er det godt i alle rum, om end det måske ikke er muligt at bringe ind.

Har du mulighed for det, er det også værd at tænke i karnapper. F.eks. kan flotte karnapper fra Dormus gøre, at rummet får mere lys fra det nye vinduesparti, ligesom der bliver lidt mere plads. Den ekstra plads kan man f.eks. udnytte ved at bygge et skrivebord eller andet, så man kan sidde i god belysning og med udsigt, når man arbejder.

Brug flotte farver

Farver skaber rummet! Lyse farver giver visuelt indtryk af mere plads, mens mere mørke farver kan få rummet til at fremstå en smule mindre.

Farver kan dog også skabe stemninger og mystik, hvorfor det er oplagt at tænke grundigt over dem. Her kan man heldigvis gå til sin farvemand og tale behov. Der findes ofte gode mellemting, der ikke nødvendigvis er traditionelt hvid, men måske en mellemting mellem lys og mørke. Det kan give rummet et skønt præg. Her er de lysere rum fantastiske, når de lyses flot op af solens stråler.

Husk at vælge en farve, der egner sig til helårligt brug, og altså ikke en såkaldt modefarve, du risikerer at blive hurtig træt af.