Skal du male husets facade? Her får du et par gode råd

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er et stort projekt, når husets facade skal males. Pengene kan dog være givet godt ud, for det giver et flottere hus, der bliver lettere at sælge i fremtiden. Her får du 5 gode tips til, hvordan du selv maler husets facade – med eller uden hjælp fra andre.

Husk at gøre dit forarbejde rigtigt, hvis du vil have gode resultater. Det kan nemlig tydeligt ses, hvis du sjusker. Eksempelvis hvis malingen falder af, eller hvis der kommer revner i malingen.

Ordn de små skader

Hvis du kan se, at der er små skader i murværket, så få en murer til at ordne skaderne. Det er en god investering, for slutresultatet kommer til at holde i længere tid end normalt.

Rens din facade

Når du har fået ordnet de små skader, skal du i gang med at rense facaden. Du kan enten hyre nogle til facaderens eller give dig i kast med det selv. Ofte vil det være nok at skrubbe facaden ren for puds og byggestøv, men i visse tilfælde er det nødvendigt, at man går en smule hårdere til værks. Sørg for at du udelukkende bruger de produkter, der er velegnet til brug på facader. Et produkt, der ikke egner sig hertil, kan hurtigt gøre mere skade end gavn.

Gund din facade

Det er en god idé at grunde facaden, inden du maler den. Hvis du aflægger din lokale malerforretning et visit, kan du få en masse gode råd om, hvilken type grunder du bør anvende til den facade, der er på dit hus. Der findes mange forskellige, og man kan hurtigt komme til at købe forkert, hvis ikke man ved, hvad man skal gå efter. Husk også, at din facade skal vaskes ned, inden du begynder at grunde den. Når det er gjort, kan du begynde at male facaden.