Skal du male – skal du male nu !

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du har noget træværk udendørs, der skal males, så er det bestemt ikke lige meget hvornår du maler det. Har du noget der skal males i år, kan det være en god ide at komme i gang med det nu. En god tommelfingerregel er, at det helst ikke skal have regnet i en god uges tid, når man maler, da træværket skal helt gennemtørt, hvis malingen skal binde ordentligt.

De senere har dage har været præget af en masse sol og en god portion blæst, hvilket er med til at tørre træværket endnu hurtigere, så det ikke er nødvendigt at der er gået lige præcis en uge. Samtidig må det dog heller ikke være for varmt, når du maler, da malingen tørrer for hurtigt og dermed ikke trænger godt ind.

En anden god tommelfingerregel er, at du ikke må male i direkte solskin og at temperaturen helst ikke må være over 25 grader. Det har de været de sidste par dage, men i den kommende uges tid ser det ud til at temperaturerne falder nogle grader til lige omkring 20 grader, hvilket mere eller mindre er optimale forhold for at male udendørs.

Her er nogle gode tips, hvis du skal male udendørs

For det første skal du sørge for at rengøre overfladen, inden du begynder at male på den. Alt efter hvordan overfladen ser ud, kan det være nødvendigt med grundrens, og ellers er det ofte nok med lidt vand og sæbe. Du skal naturligvis også fjerne eventuel løs maling, der måtte sidde der i forvejen, da de ellers hurtigt vil skalle af. Når du har grundet området, er det en god ide at vente et par dage med at male det over.

For det andet er det meget vigtigt, at du bruger en god udendørs maling. Det kan være tillokkende at købe en maling på tilbud, men vælger du en, der ikke er af høj nok kvalitet risikerer du let at skulle male det en gang mere.

Kommer du ikke i gang inden for den næste uges tid, er det en god ide at vente til slutningen af august eller starten af september, hvor forholdene igen er optimale til det.