Spar penge på varmeregningen med en varmepumpe

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du er træt af at skulle betale i dyre domme, når din bolig skal opvarmes, bør du overveje en varmepumpe. Den er miljøvenlig, og du kan spare mange penge på din varmeregning hver måned. 

En varmepumpe er ikke bare en god løsning, når det kommer til varmeregningen – du sparer samtidig miljøet, da her er tale om energieffektiv varmeløsning. Det betyder, at varmepumpen er en oplagt mulighed for dig, der ønsker at spare penge, samtidig med at du gør noget godt for miljøet.

Der findes to typer varmepumper

Når du skal have installeret en varmepumpe, skal du være opmærksom på, at der findes to forskellige muligheder. Du kan vælge en luft-til-luft-varmepumpe eller en luft-til-vand-varmepumpe. 

 

 

  • Luft-til-luft-varmepumpe: Denne varmepumpe fungerer ved, at luften omdannes til varme, hvorefter den sendes i cirkulation i rummet, så det opvarmes.
  • Luft-til-vand-varmepumpe: Denne varmepumpe videregiver varmen til varmtvandsbeholder, som efterfølgende opvarmer vandet.

 

 

En varmepumpe er nem at betjene, og den bidrager til, at der skabes et bedre indeklima i din bolig. Samtidig er den billig at installere, og der behøver ikke at være radiatorer i din bolig, før du opvarme boligen.

Få installeret varmepumpen af en professionel

Det er muligt at installere din varmepumpe på egen hånd, men hvis du vil være sikker på, at den bliver monteret korrekt, kan det betale sig at hyre en professionel til arbejdet. Det er samtidig en god idé at hyre en professionel, da du får kyndig vejledning i forhold til at foretage det korrekte valg for netop din bolig.

Hvis du selv installerer den, risikerer du, at du vælger en varmepumpe, som bruger for meget energi, eller en som er for svag i forhold til det rum, der skal opvarmes. Du kan se de forskellige udgaver af luft-til-luft-varmepumpen her, ligesom du kan læse mere information om de enkelte modeller.

Hvis du i stedet skulle vælge en elradiator, er det en rigtig god ide at vælge en med en termostat, hvilket langt fra er standart, når det kommer til elradiatorer. Nobø elradiatorer er blandt dem der findes med termostat, dem kan du købe her.