Tid til ny tilbygning?

by

in

Ern ny tilbygning er ikke bare lige sådan at slå op. Faktisk kræver det en solid køreplan at tage hul på et så omfattende byggeprojekt.

Vi vil her bringe en række gode råd til dig, der overvejer at bygge til.

Brug gerne en byggerådgiver

En tilbygning kan være et kompliceret projekt på mange områder. Derfor kan det give rigtig god mening at få en uvildig byggerådgiver med ind over processen.

En byggerådgiver kan hjælpe dig med at ansøge hos kommunen og tyde lokalplaner, lave beregninger og udarbejde tegninger til byggeriet, lave kontrakter og finde håndværkere, udarbejde realistiske budgetter og tidsplaner samt meget mere.

En byggerådgiver kan derfor vise sig som en glimrende investering – særligt hvis du ikke har erfaringer fra lignende projekter, men er helt grøn inden for disciplinen.

Harmoni eller helt nyt?

En anden ting du skal overveje ved tilbygning, er, om du søger harmoni med det eksisterende hus eller vil skabe en slags tilstødende nyt element?

Du skal dog huske at overveje, at det ikke er alle, som vil synes at en tilbygning, som adskiller sig fra det øvrige hus i stilen, er at plus. Det kan derfor betyde, du senere hen får sværere ved at sælge huset med den forventede merværdi.

Bygger du i en særlig stil med specialkonstruerede materialer, skal du ligeledes sørge for, at disse kan stå imod tidens tand. F.eks. kan du overveje om dine jern- og stålelementer skal beskyttes, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her. Det er nemlig vigtigt, at jern, metal og stål beskyttes, hvis det skal kunne klare livet i regn, sne etc.

Husk alt den ekstra forberedelse

Husk at der kan komme andre udgifter end selv dem til materialer. Skal der eks. bygges i højden eller etableres store glaspartier, kan det komme på tale at leje en tårnkran eller en stor liftevogn, så din tilbygning kan få monteret alle elementerne ordentligt – af håndværkere, der har det rette udstyr, vel at mærke.

Om det bliver dig, der skal stå for at indhente denne type ting kan naturligvis være afgjort på baggrund af det aftalegrundlag, du har med håndværkerne.

Inden du går i gang med byggeriet, bør du desuden undersøge, om du er forsikret mod tyveri af byggematerialer, og om du er dækket mod f.eks. brand eller skader fra storm, vand etc. Desværre er det langt fra alle forsikringer, der har dette inklusiv, hvorfor det ofte er nødvendigt at tegne en byggeskadeforsikring.