Tips til miljøvenligt husbyggeri

passivhuse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Står du med byggetanker og drømmen om en ny bolig? Og går du op i at beskytte miljøet og er du desuden interesseret i at spare penge på sigt? Så kan et passivhus måske være noget for dig. Læs med her for at få information omkring passivhuse.

Hvorfor vælge et passivhus?

Økologi er noget, som mange danskere efterhånden har taget til sig. De fleste ved, at økologi – udover at være en fordel for dig, som indtager fødevarerne – også har naturen og miljøet i tankerne. Hvorfor ikke også have det, når du vil bygge nyt hus? Et passivhus er et begreb, der stammer fra Tyskland og det betyder kort sagt, at der er tale om et lavenergihus, som næsten ikke bruger noget energi på at varme sig selv op. Dette skyldes, at huset er udstyret med velisolerede vægge og vinduer, og desuden bygges op således, at huset holder på varmen om vinteren, hvorimod varmen holdes ude om sommeren.

En god investering

Du vil opleve, at passivhuset i første omgang er ca. 10% dyrere at bygge end et almindeligt hus, men til gengæld kan du som ejer se frem til, at du vil spare penge på det lange løb. Dette sker fordi varmeregnskabet og vedligeholdelseskravene er minimale sammenlignet med et almindeligt hus. Det kan altså sagtens betale sig at tænke totaløkonomi på længere sigt. Det er ikke kun besparelserne i forbindelse med økonomien, der er en fordel, når du vælger at bygge et passivhus. Det viser nemlig også, at du som husejer er engageret og tager et stort ansvar for miljøet ved at tænke bæredygtighed ind i dit husbyggeri. Passivhuse er stadig et forholdsvist nyt begreb i Danmark, og det er af denne grund endnu ikke lige så udbredt som i Tyskland. På trods af det findes der dog allerede få firmaer, der kan hjælpe dig med processen. Du kan blandt andet finde information om passivhuse her.