Tre tips til en tidløs boligindretning

Indretning med neutrale farver

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Tøj og indretning er nok de to steder, hvor moden skifter hurtigst. Du kan lave udskiftninger løbende igennem året og stadig føle, at du kunne være mere moderne. Desværre er indretningen ofte dyrere at skifte ud end tøj, og især de større møbler kan være en meget stor investering. Derfor giver vi dig her tre tips til, hvordan du indretter dit hjem tidløst.

Sildebensgulv

Der findes nok ikke et mere underspillet elegant gulv end sildebensgulvet. Gulvet er en variant af det klassiske plankegulv, hvor stavene i stedet er lagt skråt mod hinanden. På den måde danner de et mønster, der minder om fiskeben.

Gulvet kunne tidligere findes i mange danske hjem, men i dag er det noget sjældnere. Det betyder dog ikke, at sildebensgulv er umoderne – tværtimod. Sildebensgulv har altid været udbredt i lyse farver, som gør det til et perfekt match i de fleste hjem. De vinklede stave giver en flot effekt, så gulvet bliver et lille kunstværk i sig selv.

Du kan læse mere om gulvet her.

Stregtegninger

Billeder på væggen kan være med til at skabe stemning i stuen, men de kan også være meget afslørende. Mange billeder passer til en bestemt stil eller en bestemt tidsperiode, og derfor kan de hurtigt komme til at virke umoderne.

Derfor anbefaler vi, at du fokuserer på tidløse stregtegninger, når du skal finde kunst til dit hjem. Tegninger med for eksempel kul kan have meget personlighed, og de larmer ikke for meget i rummet – så kan resten af indretningen også komme til sin ret.

Enkle møbler

I tråd med de to andre tips, fokuserer vi igen på enkelhed. Når du skal købe større møbler, er det en god idé at fokusere på simple designs, som ikke er for tidstypiske. Det vil sige, at det er en god idé at gå uden om mønstre, farver og detaljer, der er oppe i tiden lige nu. Eksempler på meget tidstypiske møbler er: bord i rød højglans, sofa med blomster og lænestol med pomponer. Selvom disse ting kan virke nok så smarte og moderne, når du køber dem, kan vi næsten garantere, at du hader dem om et par år.