Vælg kapokdyner til de mindste

Dyne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Overvejer du at investere i en ny dyne til børnene, eller er de ved at være klar til at op i størrelse? Så bør du overveje, om en kapokdyne kunne være det rigtige valg for jer. Kapok er et astma- og allergivenligt, økologisk og bæredygtigt naturprodukt, som I de seneste år for alvor er kommet til Danmark.

En god dyne er vigtig

En kapokdyne består af cirka 80 % luft, så den er meget isolerende – og dermed temperaturregulerende. Det betyder, at den afspejler barnets kropstemperatur, så du i mange tilfælde undgår, at barnet sparker dynen af om natten. På den måde bliver nattesøvnen roligere for både dig og baby. En stabil og dyb søvn er afgørende for, at barnet fungerer godt om dagen, ikke bliver pylret og tager bedre imod indtryk.

Kapok har desuden den lidt specielle egenskab, at det ikke optager fugt. Derfor kan støvmider og bakterier ikke leve i dynen, og hvis du køber en baby- eller juniordyne, kan den sagtens gemmes på loftet til næste barn uden at udsætte de små for risiko. Hvis dit barn har støvallergi eller risiko for at udvikle det, er en kapokdyne derfor et godt køb, som sikrer barnets helbred.

Vælg altid økologisk

Kapok er en fiber, som minder meget om bomuld, men som er 8 gange lettere. Fibrene findes i store frøkapsler på kapoktræet i den sydamerikanske regnskov, hvor de høstes uden af fælde træet. Kapok er derfor ikke til skade for regnskoven, og da træerne gror vildt og høstningen foregår manuelt, er produktionen helt CO2-neutral og økologisk.

Selvom selve kapokken er økologisk, er stoffet udenpå det dog ikke altid. Derfor bør I vælge en dyne med 100 % økologiske materialer, så barnet undgår at få kemirester på huden.

Før du køber, bør du også være opmærksom på, at en kapokdyne ligesom mange andre dyner helst skal tørretumbles med nogle måneders mellemrum, så fibrene forbliver luftige og bløde.

Leave a Response